eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Súlyos árvíz pusztít Dél-Lengyelországban

Százakat kellett kimenekíteni.

Mintegy 400 embert kellett kimenekítenie a lengyel tűzoltóságnak péntek éjjel és szombat délelőtt a délkelet-lengyelországi Kárpátaljai vajdaságban pusztító árvíz miatt - közölte Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton, miután a helyi válságstábnál tájékozódott a kialakult helyzetről.

Az árvíz, amely a péntek éjjeli heves esőzések és zivatarok nyomán keletkezett, főként a rzeszówi, lancuti, przeworski és przemysli körzetet sújtja.

Mateusz Morawiecki elmondta, hogy az állami tűzoltóság az önkéntes tűzoltókkal karöltve péntek éjjel óta dolgozik a katasztrófa sújtotta területen, és ez idő alatt mintegy 400 embert, köztük Covid-19-betegeket menekítettek ki. A kimentett embereket ideiglenes szállásokon, főként iskolákban helyezték el, jóllehet ezek közül is sokat elöntött az ár.

A meteorológusok szombat délutánra újabb súlyos esőzéseket jeleztek.

A miniszterelnök szerint környezeti veszély is fenyeget, miután az ár elöntött egy szennyvíztisztító telepet.

Morawiecki arról biztosította a károsultakat, hogy a kormány vésztartalékából haladéktalanul megkezdik kárenyhítés kifizetését egyének és a helyi hatóságok számára egyaránt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×