eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újra felbukkant a vírus Melbourne-ben, keresik a gócokat

Újabb koronavírusos fertőzötteket regisztráltak Ausztrália második legnépesebb városában - közölték Victoria állam hatóságai.

A város tíz külső kerületében elkezdtek vírusteszteket végezni, hogy felderítsék a kór gócát. Az államban egy nap alatt 33 új megbetegedést mutattak ki, amely május óta a legmagasabb érték. Egyelőre nem tisztázott, hogy az új fertőzésekből mennyi keletkezett az újabb gócokban.

Az állam kormányzata nagy erőfeszítéseket tett az újabb fertőzések megfékezésére, ugyanis attól lehet tartani, hogy a helyi közösségben fel nem tárt esetek bújnak meg.

Mintegy 800 fős egészségügyi személyzet lát majd hozzá mobil egészségügyi állomásokon a "külvárosi villámtesztekhez", amelyek segítségével tíz kerület lakosságának 50 százalékát tervezik szűrni.

Daniel Andrews, Victoria állam kormányfője azt mondta:

megkísérlik feltárni a vírushordozókat, hogy mind karanténba kerüljenek.

Ez nem könnyű feladat, mert csupán akkor derül ki a betegség megléte, amikor már megtörtént a fertőzés - tette hozzá újságíróknak nyilatkozva.

Az állam egyébként a hadsereg és más hatóságok, beleértve a központi kormány segítségét is kérte ahhoz, hogy naponta több mint 25 ezer tesztet tudjon végezni - hangoztatta Andrews. Ezer katona a karantén helyeként kijelölt szállodáért, valamint a szállítási és utánpótlási feladatok támogatásáért felel.

Ausztrália más államai is készek arra, hogy laboratóriumi kapacitásukkal hozzájáruljanak a művelethez - tette hozzá Victoria állam miniszterelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×