eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Első osztályos diák testhőmérsékletét mérik egy tegui általános iskola udvarán 2020. május 27-én. Dél-Koreában újranyitottak a koronavírus-járvány miatt még zárva tartó óvodák, valamint az általános és középiskolák.
Nyitókép: MTI/EPA/YNA/Yonhap

Dél-Koreában májusban megkezdődött a járvány második hulláma

Sötét jövőt vázoltak a helyi járványügyi szakemberek arra az esetre, ha Szöulban nem sikerül megfékezni a vírus terjedését.

Dél-Korea betegségmegelőzési központjának igazgatója kedden azt mondta, hogy május közepén elkezdődött a koronavírus-járvány második hulláma az országban. Naponta 35-50 új fertőzöttet regisztrálnak, többségüket a sűrűn lakott Szöulban és környékén.

Dél-Korea februárban Kína után a legfertőzöttebb ország volt, de a helyi hatóságoknak átfogó teszteléssel és kontaktkutatással sikerült megfékezniük a vírus terjedését.

A társas távolságtartásra vonatkozó korlátozásokat azonban május elején, egy ünnep apropóján enyhítették, és az élet visszatért a megszokott kerékvágásba. A betegségmegelőzési központot vezető Dzsung Un Kjong szerint ekkor kezdődhetett a járvány második hulláma.

Május végén, a szöuli járványgócok megjelenését követően újra elrendelték az óvintézkedéseket. Az elmúlt három hétben regisztrált esetek többsége behurcolt fertőzés.

  • Kedden 46 új fertőzöttről számoltak be, közülük 30-an külföldről érkeztek.
  • Dél-Koreában 12 484 fertőzöttje és 281 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

Pak Von Szun, Szöul polgármestere hétfőn figyelmeztetett, hogy sokkal szigorúbb korlátozásokra lehet számítani, ha az új fertőzöttek száma három egymást követő napon meghaladja a harmincat. Kedden hat új estet regisztráltak a dél-koreai fővárosban.

Ha Szöulban nem sikerül megfékezni a jelenlegi hullámot, a napi új esetek száma egy hónap múlva 800 fölé emelkedhet - mutatott rá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×