INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

koronavírus

bergamo

halál

olaszország

gyász

fotó

Bergamo, 2020. március 19.Koporsóba helyezik a koronavírus-járvány áldozatainak holttestét a védőmaszkot viselő dolgozók az észak-olaszországi Bergamóban 2020. március 18-án. Olaszországban eddig 35713 fertőzött személyt regisztráltak és 2978 ember vesztette életét. A járvány terjedésének megfékezése érdekében kijárási korlátozás lépett életbe.

Generációk halnak bele a járványba Olaszországban - fotók

Infostart

Megrendítő fotóösszeállítással mutatja be a bergamói helyzetet a New York Times.

A járvány olaszországi gócpontjának számító városban több mint 1300-an (egész Olszországban péntek estig összesen 9134-en) vesztették életüket koronavírus-fertőzésben. A veszteség azonban becslések szerint ennél négyszer magasabb is lehet a New York Times szerint.

A helyi újságot megtöltötték a gyászjelentések.

Az egykor jó kedélyű és jómódú városban szinte csak a mentők szirénái hallatszanak egész nap, ahogy egyik beteget szállítják a másik után. A Vöröskereszt önkéntesei naponta járják a várost, hogy a legsúlyosabb állapotban lévő betegeket elszállítsák.

A legnagyobb gondot a vér alacsony oxigénszintje okozza.

Gyakorta találkoznak kapkodó, felületesen lélegző páciensekkel - mivel a tüdejük már túl gyenge, ezért a hasizmaikkal próbálnak levegőhöz jutni -, akiknek elkékült az ajka, és lilák az ujjaik az alacsony oxigénszint miatt.

Nadia Vallati, a Vöröskereszt egyik munkatársa elmesélte a lapnak, hogy az egyik szombaton egy 90 éves beteghez hívták őket, hogy kórházba szállítsák. Megkérdezte a férfi két unokáját, hogy kapcsolatba kerültek-e koronavírusos beteggel. Azt felelték, hogy igen, a férfi fia és az apjuk szerdán halt meg, a nagyanyjukat pénteken szállították kritikus állapotban kórházba. Nem sírtak, nem maradt több könnyük - mondta a lapnak Nadia Vallati.

A Bergamo küzdelmét dokumentáló képgalériát itt tudják megnézni.

Korábban egy videó is nyilvánosságra került a bergamói kórházban folyó apokaliptikus állapotokról és az orvosok emberfeletti küzdelméről. Figyelem, megrázó képsorok követeznek!

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: MTI/EPA-ANSA/Fotogramma
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018