eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
„Autonómiát Székelyföldnek” felirat résztvevők kezében az Erdélyi Magyar Néppárt tüntetésén Csíkszeredában, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete előtt 2019. június 18-án. A demonstráción az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követelték.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Nagyon rosszul áll a székely aláírásgyűjtés szénája

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést a szervezők szerint alig támogatják. 90 nap van hátra, 940 ezer aláírás hiányzik.

Nagyon rosszul áll a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására indított aláírásgyűjtés, további támogatókra lenne szükség - mondta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja péntek reggel a köztévében.

Dabis Attila közlése szerint az SZNT által kezdeményezett akciót azért indították, hogy az Európai Unió is járuljon hozzá anyagilag a hagyományos nemzeti közösségek identitásának megőrzéséhez.

Azt gondoltuk, hogy ez egy olyan téma, amely alapvetően érint mindenkit, ehhez képest nem mozdultak meg azok a partnerek, akik szóban már nagyon sokszor jelentkeztek a közös munkára - fogalmazott Dabis Attila.

Elmondta, hogy már csak 90 nap van hátra az akció végéig, és mindössze 60 ezer aláírás gyűlt össze. A műsorban elhangzott az is, hogy egymillió aláírásra lenne szükség a kezdeményezéshez.

A külügyi megbízott szerint még mindig van elegendő idő arra, hogy ezen változtassanak, de ehhez mostantól naponta legalább 10 ezer aláírást kell gyűjteniük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×