eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Csoportkép készül az Európai Néppárt (EPP)kétnapos tisztújító kongresszusán Zágrábban 2019. november 21-én. Az Európai Parlament legnagyobb frakciójának kongresszusán megválasztották a párt új tíztagú elnökségét, és újraválasztották főtitkárnak a spanyol Antonio López-Istúrizt, valamint a néppárt eddigi kincstárnokát, a német Christian Schmidtet.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Megvan az Európai Néppárt új vezetése

Megválasztotta új elnökségét az Európai Néppárt (EPP) a szervezet zágrábi kongresszusán, a tíz alelnök munkáját egy főtitkár és egy kincstárnok segíti.

Az alelnöki tisztségre 12 jelölés érkezett. Közülük a legtöbb szavazatot Mariya Gabriel (Bulgária) kapta, sorrendben őt követte David McAllister (Németország), Helen McEntee (Írország), Johannes Hahn (Ausztria), Esther de Lange (Hollandia), Antonio Tajani (Olaszország), Siegfried Muresan (Románia), Franck Proust (Franciaország), Paulo Rangel (Portugália) és Petteri Orpo (Finnország).

A kongresszus újraválasztotta az EPP főtitkárának a spanyol Antonio López-Istúrizt, és a néppárt eddigi kincstárnoka, a német Christian Schmidt is megőrizte tisztségét.

Az EPP kongresszusi küldöttei azt is megvitatták, hogy a párt hogyan vállalhatna vezető szerepet az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és a klímaváltozással kapcsolatos állásfoglalást is elfogadtak. A dokumentumban az EPP kifejti: nem tekintik előremutatónak a klímaváltozással szembeni szkepticizmust, de a zöld szocializmust és a radikális baloldal utópisztikus klímapolitikáját sem, s ezek helyett az innovációban látják a megoldást az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére.

Donald Tusk, az EPP szerdán megválasztott új elnöke a küldöttek javaslatára több, az ifjúságra vonatkozó ígéretet is tett, amelyet a kongresszus meg is szavazott. Az ígéretek arra vonatkoznak, hogy a párt elkötelezi magát amellett, hogy a jövőben bevonja a fiatalokat és tesz azért, hogy hallani lehessen hangjukat.

Az alelnökök megválasztásával véget ért az Európai Néppárt kétnapos tisztújító kongresszusa.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×