eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Vlagyimir Putyin orosz elnök hagyományos évzáró sajtóértekezletet tart a moszkvai Világkereskedelmi Központban 2018. december 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Putyin: fegyverkísérlet során történt az észak-oroszországi halálos baleset

Fegyverkísérlet során történt az észak-oroszországi Arhangelszk megyében augusztus 8-án, egy katonai létesítmény területén bekövetkezett halálos baleset - erősítette meg Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Helsinkiben, Sauli Niinistö finn államfővel közös sajtótájékoztatóján.

Putyin aláhúzta, hogy Moszkva nem tehet mindent közzé a robbanásról, tekintve az ügy katonai természetét. Azt sem hozta nyilvánosságra, hogy milyen fegyverrendszert teszteltek.

Ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a hattérsugárzás mértéke normális szinten van az incidenst követően. Mint mondta, a jövőben egy jobb mechanizmusra van szükség az értesülések megosztására ilyen jellegű szerencsétlenségek bekövetkezte esetén.

A Roszatom orosz állami atomenergia-vállalat korábban azt közölte, hogy szakemberei egy "rakéta részét képező radioizotóp energiaforrással kapcsolatos tevékenységet folytattak" a detonáció idején, amelyben hivatalos közlés szerint a vállalat öt, az orosz védelmi minisztériumnak pedig két alkalmazottja vesztette életét, és további hat ember megsérült.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×