INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

gyakornok

eu

program

brüsszel

Havi 400 ezer forinttal csábít fiatalokat gyakornoknak az EU

Havi 400 ezer forinttal csábít fiatalokat gyakornoknak az EU

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán

Az Európai Parlament és más uniós intézmények is változatos álláslehetőségeket kínálnak. A pénzügyi, projekt- és programmenedzsment, jogi, kommunikációs, IT, illetve HR területre egyaránt keresnek szerződéses alkalmazottakat az EU számos tagállamába. Még gyakornoki programok közül is lehet válogatni.

Az uniós intézmények többsége öthónapos gyakornoki programokat hirdet meg, minden évben azonos időszakokban. Legtöbbször egyet tavasszal és egyet ősszel. Jelentkezni egy-egy programra általában legalább fél évvel a megpályázott gyakornokság előtt kell, így most nyáron a 2020 tavaszi turnusra indulnak a jelentkezések.

A gyakornoki munkáért kapott ösztöndíj jelenleg a legtöbb helyen 1200 euró körül van (csaknem 400 ezer forint), ez fedezi a kinti megélhetés költségeit.

A részvételhez a legtöbb esetben már megszerzett BA-diplomára van szükség, de számtalan egyéb lehetőség is rendelkezésre áll a tanulás ideje alatt, illetve a mesterdiploma megszerzése utáni időszakra is.

Az Európa Pont blogján található táblázatban a friss diplomások előtt nyitva álló, fizetett lehetőségekről lehet rövid összefoglalót találni a legfontosabb alapinformációkkal az ösztöndíjak időtartamáról, a támogatás megközelítő összegéről, a túljelentkezés mértékéről és a nem kevésbé fontos jelentkezési határidőkről.

Az Európai Parlamentnek pedig egy külön a gyakornokok számára létrehozott oldala van.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

190821 KUL1 1020 dolgozni és tanulni az EU-ban-NZr DÁTUM!!!!!
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018