eur:
395.43
usd:
372.16
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pexels

Havi 400 ezer forinttal csábít fiatalokat gyakornoknak az EU

Az Európai Parlament és más uniós intézmények is változatos álláslehetőségeket kínálnak. A pénzügyi, projekt- és programmenedzsment, jogi, kommunikációs, IT, illetve HR területre egyaránt keresnek szerződéses alkalmazottakat az EU számos tagállamába. Még gyakornoki programok közül is lehet válogatni.

Az uniós intézmények többsége öthónapos gyakornoki programokat hirdet meg, minden évben azonos időszakokban. Legtöbbször egyet tavasszal és egyet ősszel. Jelentkezni egy-egy programra általában legalább fél évvel a megpályázott gyakornokság előtt kell, így most nyáron a 2020 tavaszi turnusra indulnak a jelentkezések.

A gyakornoki munkáért kapott ösztöndíj jelenleg a legtöbb helyen 1200 euró körül van (csaknem 400 ezer forint), ez fedezi a kinti megélhetés költségeit.

A részvételhez a legtöbb esetben már megszerzett BA-diplomára van szükség, de számtalan egyéb lehetőség is rendelkezésre áll a tanulás ideje alatt, illetve a mesterdiploma megszerzése utáni időszakra is.

Az Európa Pont blogján található táblázatban a friss diplomások előtt nyitva álló, fizetett lehetőségekről lehet rövid összefoglalót találni a legfontosabb alapinformációkkal az ösztöndíjak időtartamáról, a támogatás megközelítő összegéről, a túljelentkezés mértékéről és a nem kevésbé fontos jelentkezési határidőkről.

Az Európai Parlamentnek pedig egy külön a gyakornokok számára létrehozott oldala van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×