eur:
394.79
usd:
371.33
bux:
66140.48
2024. április 16. kedd Csongor
Donald Trump amerikai elnököt (b) fogadja Abe Sindzó japán kormányfő a tokiói Akaszaka állami vengégházban 2019. május 27-én. Trump négynapos hivatalos látogatáson tartózkodik Japánban.
Nyitókép: Donald Trump amerikai elnököt (b) fogadja Abe Sindzó japán kormányfő a tokiói Akaszaka állami vengégházban 2019. május 27-én. MTI/EPA/AP Pool/Eugene Hoshiko

Trump hatalmas bejelentést tett

Japán 105 új amerikai F-35-ös vadászbombázót fog vásárolni - jelentette be Donald Trump.

Japán 105 darab új F-35-ös vadászbombázót fog vásárolni az Egyesült Államoktól - jelentette be hétfőn Donald Trump amerikai elnök Tokióban, az Abe Sindzó japán kormányfővel tartott tárgyalásai után.

"Az Egyesült Államok támogatja Japán erőfeszítéseit védelmi kapacitásainak javítására, és az elmúlt hónapokban már küldtünk is neki nagy mennyiségű katonai felszerelést" - mondta el Trump a tárgyalások után tartott sajtóértekezleten, ahol bejelentette az amerikai vadászbombázók eladását Japánnak. Japán, amely 2011 végén már rendelt 42 F-35-öst, újabb vásárlási szándékának bejelentésével az első külföldi vásárlója lesz az ötödik generációs amerikai vadászbombázónak.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×