eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nagy összegű pénzbüntetéssel sújtaná a migránsokat mentőket az olasz belügyminiszter

Nagy összegű pénzbüntetéssel sújtaná a migránsokat mentő hajók tulajdonosait Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki - mint fogalmazott - az embercsempészet ellen hirdetett még ádázabb harcot.

Szombati olasz sajtóértesülések szerint Salvini - aki egyben miniszterelnök-helyettes és a kormánykoalíciós Liga párt vezetője - az olasz parlament által tavaly decemberben jóváhagyott biztonsági intézkedéscsomagot - erőteljesen szigorítani kívánja. A belügyminiszter által javasolt új intézkedések mindenekelőtt azokat a magánkézben lévő hajókat sújtanák rendkívül szigorú büntetéssel, amelyek a Földközi-tengeren migránsokat vesznek fel a fedélzetükre.

Salvini - mint a sajtójelentésekből kitűnt - egyebek között azt indítványozta, hogy a hajók üzemeltetői a fedélzetükre vett, minden egyes migráns után 3500-5000 euró pénzbüntetést fizessenek. Ha egy hajó olasz zászló alatt hajózva teszi ezt, az üzemeltetőtől egy évig terjedően megvonnák a működési engedélyt.

Ezen kívül a Salvini által vezetett belügyminisztérium arra törekszik, hogy a közbiztonságra hivatkozva tranzittilalmat léptethessen életbe az olasz nemzeti vizeket használni kívánó hajók számára. A tilalom elrendelése jelenleg még a közlekedési minisztérium hatáskörébe tartozik.

Csaknem egy évvel ezelőtti belügyminiszteri kinevezése óta Salvini a "zárt kikötők" politikáját folytatja, így a migránsokat mentő, magánkézben lévő hajók nem köthetnek ki olasz kikötőkben. Megfigyelők mindenekelőtt ezzel magyarázzák, hogy 2019 eleje óta 91 százalékkal csökkent az Olaszországban partra szálló migránsok száma 2018 hasonló időszakához viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×