INFORÁDIÓ 
2018. december 16. vasárnap
Aletta, Etelka

tigris

oroszlán

puma

vágóhíd

kereskedelem

csehország

Tigrisvágóhídra bukkantak Prága közelében

Tigrisvágóhídra bukkantak Prága közelében

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Csehországban, egy Prága melletti tanyán működött a nagymacskák vágóhídja. Tigrisek, oroszlánok és pumák is áldozatául estek az évek óta tevékenykedő cseh-vietnámi bűnbandának.

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Hanga Zoltán szerint Európában ritka az ilyen tevékenység, de nem egyedülálló az illegális állatkereskedelem és a belőlük készült termékek csempészete. Közismert, hogy egyes állatfajok azért számítanak veszélyeztetettnek, mert a belőlük készült termékeket a hagyományos távol-keleti gyógyászatban használják – mondta az InfoRádiónak Hanga Zoltán.

„Innen, Európából nézve ez valahogy olyan távoli dolognak tűnik”

– fogalmazott a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Tavaly egy franciaországi állatkertbe lopóztak be, és lőtték le az egyik orrszarvút – emlékeztetett.

A hírekben megjelent tigrisvágóhídon oroszlánok és pumák maradványait is megtalálták. A testrészükből nyert termékeket olyan – Európában élő – ázsiai közösségeknek értékesítették, akik hisznek ezek gyógyító erejében, illetve Vietnámba is szállítottak belőlük. Tigrisnél a bőrön és a szőrön kívül a bajszát, az epéjét, illetve a porrá őrölt fogát értékesítik – tájékoztatott Hanga Zoltán.

A cseh hatóságok figyelmét 2013-ban irányította a bűnszervezetre az az eset, amikor egy autó átvizsgálásakor Csehországban tartózkodó vietnámi személyeknél tigriscsontokat találtak. Amit még fel kell deríteni, hogy hogyan kerültek az állatok a fellelt vágóhídra. A szaporításuk ugyanis nem itt történt – tette hozzá a szakértő.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Tigrisvágóhídra bukkantak Prága közelében
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018