eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megszökött peréről egy korrupcióval vádolt bankár

Megszökött a perét tárgyaló athéni bíróságról kedden egy megvesztegetéssel és pénzmosással vádolt francia bankár - jelentette a helyi média, a görög igazságügyi minisztériumra hivatkozva.

A rendőrség keresi a férfit, aki bírósági tárgyalását követően eltávolította lábáról az elektronikus nyomkövető eszközt, és eltűnt.

A férfit bűnrészességgel vádolják fegyvergyártó cégeket és a Siemens német technológiai konszernt érintő megvesztegetési botrányokban.

Állítólag közreműködött abban, hogy az érintett cégek az 1990-es években svájci bankszámlákon keresztül összesen mintegy 70 millió euró (közel 23 milliárd forint) csúszópénzt juttattak görög tisztségviselőknek, hogy bebiztosítsanak maguknak kormányzati megrendeléseket, illetve fegyvervásárlási megállapodásokat.

A francia bankárt 2015-ben adták ki Görögországnak, miután nemzetközi elfogató parancs alapján őrizetbe vették őt Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. 2006 óta házi őrizetben volt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×