eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Így működött az egyik legnagyobb bűnszövetkezet Moszkvában

Felszámolták a hálózatot, amely illegális szerencsejátékokat szervezett, játékbarlangokat és kaszinókat tartottak fenn.

Felszámolták az egyik legnagyobb, több százmillió rubeles havi forgalmat lebonyolító bűnszövetkezetet Moszkvában. A hatósági razziákban száznál több embert vettek őrizetbe - mondta Julija Ivanova, a szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője.

Több szövetségi és fővárosi hatóság együttes fellépésével sikerült felgöngyölíteni egy bűnszövetkezetet, amely illegális szerencsejátékokat szervezett az orosz főváros területén. Az elkövetők 2016 májusa óta, a Panoráma nevű, törvényesen működő fogadóiroda álcája alatt illegális szerencsejátékokat szerveztek játékautomatákkal a szerencsejátékra kijelölt övezeteken kívül.

Havi forgalmuk több százmillió rubeles (egy rubel mintegy négy forintot ér) volt.

Vezetőik előkelő Moszkva környéki településeken éltek, luxusautókon közlekedtek védőkísérettel, utazásaikhoz magánrepülőgépeket is használtak. A bűnhálózat 15 játékbarlangot és kaszinót tartott fenn.

A hatóságok 80 házkutatást tartottak, több mint száz embert őrizetbe vettek. Negyvenhetük ellen a nyomozóhatóságok máris vádemelést kezdeményeznek. A szóvivő szerint

a bűnszövetkezetben szigorú konspiráció folyt, a piramis legalján lévők nem ismerték a főnökeiket, korszerű okostelefonok és üzenőszolgáltatások segítségével tartották velük a kapcsolatot,

pontosan meg volt határozva mindenki feladata. Szigorú hierarchiát alakítottak ki, de még a bűnszövetkezet vezetői is csak a közvetlen környezetükben lévő bizalmi embereket ismerték.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×