eur:
388.51
usd:
360.46
bux:
68565.18
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ilyen repülő nincs is: száll a bálna

Kigurult az Airbus BelugaXL repülőgépének első példánya a fényezőműhelyből: a dolgozók érdekes festésre szavaztak.

Az Airbus legújabb és legnagyobb teherszállítógépe a BelugaXL – amely csak jövőre áll forgalomba, és később négy társával együtt a repülőgépgyártó külöbőző üzemei között szállítja majd a hatalmas alkatrészeket – most kigördült a nyilvánosság elé.

Az első példány fényezéséről a francia cég alkalmazottai dönthettek, a szavazáson hat változat közül voksolhattak a kedvencre, és végül a több mint húszezer szavazó negyven százaléka a mosolygós bálna mellett döntött.

A BelugaXL földi tesztelése most kezdődik, majd a tervek szerint még idén nyáron meglesz az első repülőútja is. A gigantikus repülő megalkotásáról még 2014-ben döntöttek, és 2019-ben léphet szolgálatba.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a fő szerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×