eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Járókelők közé hajtott egy kisteherautó Torontóban

Járókelők közé hajtott egy kisteherautó hétfőn Toronto belvárosában, több embert elgázolt. Szemtanúk beszámolói alapján úgy tudni, hogy legalább két ember életét vesztette az incidensben. A helyi Newstalk 1010 rádióadó pedig ötre teszi a halottak számát.

A sofőrt, aki az eset után kereket oldott, a rendőrség később őrizetbe vette. Indítékát még vizsgálják a hatóságok. A gyanúsítottal kapcsolatosan egyelőre nem közöltek részleteket.

Egy szemtanú a CNN hírtelevíziónak arról számolt be, hogy számára úgy tűnt, a sofőr szándékosan hajtott neki járókelőknek. "Ez az ember szándékosan tette ezt, mindenkit meg akart ölni. Csak ment és ment. Az embereket meg sorra üttötte el" - hangoztatta az Ali néven bemutatkozott szemtanú.

A torontói rendőrség az esetet követően kiadott Twitter-bejegyzésében közölte, hogy legalább "nyolc-tíz" ember sérült meg. A rendőrségi Twitter-üzenetből annyit lehet megtudni, hogy a sofőr egy fehér kisteherautóval hajtott a járókelők közé.

A balesethez közeli Sunnybrook Health Services Centre közlése szerint legalább hét embert szállítottak be a klinika traumatológiai osztályára.

A torontói mentőszolgálat szóvivője, Kim McKinnon korábban elmondta, hogy munkatársaik a helyszínen vannak, de az áldozatok számával és sérüléseik mértékével kapcsolatosan ő nem közölt részleteket.

A rendőrség lezárta a Yonge utca és Finch út találkozásánál található kereszteződést, a torontói közlekedésirányító központ pedig felfüggesztette a szolgáltatást az érintett térség alatt áthaladó metróvonalon.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×