eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Putyin óva intette Netanjahut a szíriai helyzetet destabilizáló cselekedetektől

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította Benjámin Netanjahut az izraeli miniszterelnökkel szerdán folytatott telefonbeszélgetésében, hogy tartózkodjon a szíriai helyzetet destabilizáló cselekedetektől - közölte a Kreml sajtóirodája.

Az orosz elnöki hivatal közlése szerint a két vezető izraeli kezdeményezésre mindenekelőtt a szíriai konfliktusról egyeztetett, megvitatva a Homsz tartományban fekvő, T-4-es szíriai légibázis elleni izraeli légicsapást.

Putyin hangsúlyozta a szíriai szuverenitás tiszteletben tartásának alapvető fontosságát. Felszólította Netanjahut arra, hogy tartózkodjon az olyan lépésektől, amelyek elmélyítenék a szíriai konfliktust és veszélyeztetnék az ország biztonságát.

Izrael április 9-én rakétatámadást hajtott végre a Homsz tartományban fekvő szíriai támaszpont ellen. Az orosz védelmi tárca állítása szerint két izraeli F-15-ös nyolc rakétát lőtt ki a bázisra, amelyek közül ötöt megsemmisített a szíriai légvédelem. A Szíria-szerte kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet úgy tudja, 14 ember halt meg, köztük - a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint - a szíriai hadsereg oldalán harcoló hét iráni katona.

A légicsapás röviddel azt követően történt, hogy vegyifegyver-támadásról jelentek meg értesülések a kelet-gútai Dúma városából.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×