eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Kemerovo, 2018. március 28.A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által 2018. március 28-án közreadott kép mentőmunkásokról a leégett Zimnyaja Visnya bevásárlóközpont belsejében a nyugat-szibériai Kemerovóban március 27-én. A március 25-én bekövetkezett tűzvészben hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyermek életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Nyitókép: -------------------

Megrázó részletek derültek ki az oroszországi bevásárlóközpont leégéséről

A nemzeti zászlókat félárbócra eresztve, a szórakoztató műsorok és előadások törlésével gyászolja szerdán Oroszország a kemerovói plázatűz áldozatait.

Vladlen Akszjonov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős minisztérium helyettes vezetője szerda reggel közölte, hogy nincs már olyan személy, akinek a sorsa a katasztrófával kapcsolatban ne lenne ismeretes, és a hatóság nem tud olyanokról, akik még mindig eltűnt hozzátartozóikat keresnék.

A tűzvésznek Akszjonov szerint 64 halálos áldozata volt, a holttesteket, amelyek közül eddig 27-et sikerült azonosítani, átadták a Nyomozó Bizottságnak (SZK). A vasárnapi katasztrófában 41 gyerek vesztette életét. Az első temetéseket szerdán tartják meg.

Kemerovo, 2018. március 26.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, drónnal készített kép a kiégett Zimnyaja Visnya nevű bevásárlóközpontról és a törmeléket takarító munkásokról a nyugat-szibériai Kemerovóban 2018. március 26-án. Az előző napon keletkezett tűzvészben legkevesebb hatnannégy ember életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek és tizenhat ember sorsa továbbra is ismeretlen. (MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Kemerovo, 2018. március 26. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott, drónnal készített kép a kiégett Zimnyaja Visnya nevű bevásárlóközpontról és a törmeléket takarító munkásokról a nyugat-szibériai Kemerovóban 2018. március 26-án. Az előző napon keletkezett tűzvészben legkevesebb hatnannégy ember életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek és tizenhat ember sorsa továbbra is ismeretlen. (MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

A katasztrófavédelmi tárca szerint kórházban 14 embert, köztük két gyereket ápolnak, orvosi ellátást további 62 ember, köztük 25 gyerek kapott.

A helyszínre korábban ellátogatott Vlagyimir Putyin orosz elnök, akit egy több ezer fős tömeg is várt a tragédia helyszínén, hogy válaszokat kapjanak a kérdéseikre. A helyiek nem hiszik el, hogy valósak az áldozatokról szóló számok, szerintük sokkal többen haltak meg a tűzben. Sem az elnök, sem a kormányzó nem jelent meg a tüntetők előtt.

Egyre több részlet derül ki a áldozatok hozzátartozóitól, egyértelművé téve, hogy a tűz kitörése után sokkal több embert lehetett volna megmenteni. - írta az Index a Newsru.com alapján.

A tragédiában 27 gyerek vesztette életét. Velük együtt az áldozatok többsége a negyedik szinten lévő moziteremben halt meg, mert az ajtókat kívülről bezárták és a tűz kitörése után sem nyitották ki.

„Három perc alatt ott voltam a bevásárlóközpontban, felrohantam a negyedikre, könyörögtem, hogy nyissák ki a mozitermet, de erősködtek, hogy nincs ott senki” – mondta el egy nagymama, aki egy ideig még beszélt is telefonon a lányával, aki három gyermekével együtt halt meg a teremben.

Kemerovo, 2018. március 28.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által 2018. március 28-án közreadott kép mentőmunkásokról a leégett Zimnyaja Visnya bevásárlóközpont belsejében a nyugat-szibériai Kemerovóban március 27-én. A március 25-én bekövetkezett tűzvészben hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyermek életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)
Kemerovo, 2018. március 28. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által 2018. március 28-án közreadott kép mentőmunkásokról a leégett Zimnyaja Visnya bevásárlóközpont belsejében a nyugat-szibériai Kemerovóban március 27-én. A március 25-én bekövetkezett tűzvészben hatvannégy ember, köztük negyvenegy gyermek életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

Alekszandr is három 5, 7, 11 éves gyerekeit vesztette el a tűzben. Az édesapa az első szinten várta a mozi végét, amikor nagyobbik lánya telefonált neki, hogy fulladoznak a füsttől. Felrohant, de útközben csaknem elájult az égő műanyag borítás füstjétől. Visszament az elsőre, hogy tűzoltókat hívjon magával. „Három percbe telt, b..., három percbe, amíg felvették a maszkjaikat, és végre bementek az épületbe” – mondta a férfi, aki végül hiába kísérte a tűzoltókat, azok mégsem mentek fel a teremig, mert valaki szólt, hogy a központi lépcső is ég.

A mentési munkálatok az épületen kívüliek esetében is szervezetlenül zajlottak a beszámolók szerint: többen 40 percen át a tetőre menekülve várakoztak, attól tartva, hogy a födém bármelyik pillanatban beomolhat. Végül létrával mentették le őket. Létrából is hiány volt, többen ezért kényszerültek arra, hogy kiugorjanak a 3-4. szintről.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×