eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megdöbbentő állítás a manchesteri merényletről

Manchesteri robbantás: Washington szerint korántsem bizonyított az Iszlám Állam állítása.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szinte minden támadást magára vállal, de az amerikai hírszerzésnek egyelőre nincs bizonyítéka arra, hogy valóban kapcsolat lett volna a terrorszervezet és a hétfői manchesteri robbantás között - mondta kedden Dan Coats amerikai nemzeti hírszerzési igazgató egy kongresszusi meghallgatáson Washingtonban.

Coats szerint a történtek arra hívják fel a figyelmet, hogy továbbra is súlyos a terrorveszély. Az amerikai hírszerzés vezetője a szenátus fegyveres erők bizottsága előtt arról beszélt, hogy nemrég járt Londonban, s brit kollégái legnagyobb aggodalma éppen az volt, hogy a közel-keleti szélsőségesek által ihletett vagy hazai terrorizmust sokkal nehezebb előre észlelni és megakadályozni.

A hétfő esti manchesteri robbantásban több mint húszan haltak meg, köztük gyerekek is, és csaknem hatvanan megsebesültek. A brit rendőrség gyanúja szerint a 22 éves, líbiai származású Salman Abedi lehetett az elkövető, aki Manchesterben született, és ott is élt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×