eur:
392.08
usd:
360.21
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter

Macront is bombázták a hackerek

Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánycsapata szerdán megerősítette, hogy január óta legalább öt fejlett kibertámadást hajtottak végre ellenük, de a hackerek nem férhettek hozzá a kampányadatokhoz.

"Emmanuel Macron az egyetlen jelölt a francia elnökválasztási kampányban, aki ellen támadást indítottak" - közölte a centrista politikus En marche (Indulás!) mozgalmának kampányközpontja.

Nem véletlen, hogy Emmanuel Macron, az államfőválasztás versenyben maradt progresszív jelöltje a kiemelt célpont - hangoztatta a kampánystáb a Trend Micro biztonsági cég elemzésére hivatkozva, amely szerint bizonyíték van arra, hogy

a Pawn Storm nevű kémcsoport hajtotta végre a kibertámadást.

A számítógépes vírusok elhárításával foglalkozó japán cég egy kormányt sem tett felelőssé, viszont amerikai kémelhárító körökben úgy vélik, hogy a Pawn Storm és a hozzá hasonló Fancy Bear vagy más néven APT28 az orosz katonai hírszerzéshez köthető.

Az orosz kormányzat következetesen tagadja, hogy hackerek állnak a szolgálatában. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden kijelentette, hogy ezek a vádak "igazolhatatlanok". Leszögezte azt is, hogy Oroszország nem foglalkozik hackertámadások végrehajtásával, és soha nem avatkozott bele más ország választásaiba.

A francia elnökválasztás második fordulóját május 7-én tartják, Macron a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltjével, Marine Le Pennel mérkőzik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×