eur:
392.16
usd:
360.37
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Macron: Új fejezet kezdődik a francia politikában

Macron: Új fejezet kezdődik a francia politikában

Egyértelműen új fejezet kezdődik a francia politikában - mondta az AFP francia hírügynökségnek Emmanuel Macron független, centrista jelölt, aki az előrejelzések szerint a legtöbb szavazattal jutott be a francia elnökválasztás második fordulójába.

"A franciák kifejezték a megújulás iránti kívánságukat" - fogalmazott a 38 éves volt gazdasági miniszter Macron és kijelentette, hogy a társadalom egyesítésére törekszik a (májusi) parlamenti választásokig.

Az Ipsos/Sopra Steria közvélemény-kutató intézet által közölt, a szavazófülkéből kilépő választópolgárok megkérdezésén alapuló felmérés eredményei szerint a függetlenként induló Macron vezet a szavazatok 23,7 százalékával a vasárnapi franciaországi elnökválasztás első fordulójában, míg a második helyen Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke áll 21,7 százalékkal, így ők ketten juthatnak be a május 7-i második fordulóba.

A konzervatív Francois Fillon és a radikális baloldal jelöltje, Jean-Luc Mélenchon fej fej mellett áll a harmadik helyen a szavazatok 19,5 százalékával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×