eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Robbanószer is volt a stockholmi gázolónál

Robbanószer is volt a stockholmi gázolónál

A stockholmi gázolásos terrorcselekmény után őrizetbe vett férfit gyanúsítják azzal, hogy ő volt a négy embert halálra gázoló teherautó vezetője - közölte a svéd rendőrség.

"A kérdéses személyt tettesként letartóztatásba helyezték (...) mint a teherautó sofőrjét" - mondta el Lars Bystrom rendőrségi szóvivő.

"Lehetnek mások is, akik kapcsolatba hozhatók vele, de ezt még nem tudjuk" - tette hozzá a szóvivő, azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint letartóztattak egy másik gyanúsítottat is a pénteki merénylettel összefüggésben.

Az első férfit Stockholm Märsta nevű elővárosában vették őrizetbe pénteken, azzal hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő személyre, kezdetben azonban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy nem ő vezette a teherautót.

A svéd televízió úgy tudja,

robbanóanyagot találtak a teherautóban.

A Svéd Biztonsági Rendőrség parancsnoka a TV4 televíziónak ugyanakkor azt mondta, nem tudja megerősíteni a hírt.

A svéd főváros központjában péntek délután egy teherautó behajtott egy sétálóutcába, majd egy bevásárlóközpontnak ütközött. A tettes négy embert halálra gázolt, 15-öt pedig megsebesített. Stefan Löfven miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy "minden jel szerint" terrortámadást követtek el.

Az Aftonbladet című svéd napilap értesülése szerint az elsőként letartóztatott gyanúsított egy

39 éves, Üzbegisztánból származó férfi,

aki a támadást követően vonattal utazott el Stockholm belvárosából az északi fekvésű Märstába, és ott egy rendőrjárőr fogta el. Az Aftonbladet emellett tudni véli, hogy a férfi Facebook-oldalán az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit találták, illetve kedvelt egy bejegyzést, amelyen a 2013. áprilisi bostoni maratonon elkövetett robbantás vérben úszó áldozatai voltak láthatóak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×