eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Új, központi reptér épül a régiónkban

Nemzetközi repülőtér épül Lengyelország központjában Varsó és Lodz között félúton mintegy 8,2 milliárd eurós beruházással - számolt be csütörtökön a Puls Biznesu lengyel napilap.

A lap értesülése szerint a "Central Air Terminal" központi repülőtér megépítése 4,7 milliárd eurót, a repteret a két nagyvárossal összekötő közlekedési infrastruktúra kiépítése pedig a vasútvonalak lefektetésével együtt mintegy 3,5 milliárd eurót emészt majd fel.

Az első becslések szerint a repülőtér kivitelezése 9-10 évet vesz majd igénybe, de a Puls Biznesu által idézett kormányzati forrás szerint a munkálatok akár 12 évig is elhúzódhatnak.

A beruházást 80 százalékban külföldi forrásból, az Európai Befektetési Bank (EIB), az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és nemzetközi infrastruktúra befektetési alapok, valamint a varsói Chopin repülőteret üzemeltető állami PPL vállalat részvételével finanszírozzák.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×