eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szárazföldön sem juthat be török miniszter Hollandiába

A holland rendőrség megállította a határon a török családügyi miniszter konvoját, amikor megpróbált az országba lépni.

Fatma Betul Sayan Kaya előzőleg Németországban tartott találkozókat, és közúton kívánt Hollandiába utazni, ám

konvoját visszafordították Németországba

- jelentette a CNN-Türk török hírtelevízió.

Az NTV holland televízió viszont azt jelentette, hogy a rendőrök nem engedték belépni a minisztert a rotterdami török konzulátusra.

Előzőleg Hollandia visszavonta a leszállási engedélyt a Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert szállító repülőgéptől, amely Rotterdamba tartott - jelentette szombaton a CNN Türk török hírtelevízió és az NTV holland köztévé. A miniszter Rotterdamban az áprilisi törökországi alkotmánymódosító népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen vett volna részt.

A török rendőrség szombaton elzárta a holland diplomáciai képviseletek be- és kijáratait

- tudta meg a TASZSZ orosz hírügynökség diplomáciai forrásból.

"Biztonsági okokból elzárták az ankarai holland nagykövetség és az isztambuli főkonzulátus bejáratát, hasonló intézkedéseket hoztak a holland ügyvivő és a főkonzul rezidenciájánál is" - közölte a török külügyminisztérium.

A török kormány tagjai egy sor európai országban terveznek kampánygyűlést tartani honfitársaiknak az elnöki hatáskörök növeléséről szóló alkotmánymódosítás mellett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×