eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Ugrósdy Márton: Trump nőügyekkel már nem zsarolható

Ugrósdy Márton: Trump nőügyekkel már nem zsarolható

Hivatalba lépése után eléggé meredek tanulási folyamaton mehet keresztül a megválasztott amerikai elnök - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója. Ugrósdy Márton hozzátette, Donald Trump a nőügyeivel már nem zsarolható.

Még nem az övé a felelősség, csak 20-án lép elnökként hivatalba Donald Trump – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója arra a felvetésre, hogy többen abban bíztak, a politikus szelídülni fog, amint megismer minden, az elnökséggel járó információt, mégsem változott retorikája.

„Eléggé meredek tanulási folyamaton fog átmenni Donald Trump, hogy valóban ő irányítja az Egyesült Államok fegyveres erejét és ő mondja meg, mi történjen. A nemzetközi kapcsolatokban például van egy olyan kellemetlen dolog, hogy ott nem az Egyesült Államok az egyetlen szereplő. Ha bármit el akar érni, meg akarnak valósítani, akkor ahhoz a többi szereplőnek az együttműködése, a támogatása, a meggyőzése vagy erőből való lenyomása szükséges, és ezt az Egyesült Államok nem biztos, hogy egyedül meg tudja oldani, tehát szükség lesz a létező struktúrákra, az ENSZ-re, akár az EBESZ-re, az IMF-re és hasonló szervezetekre. Ha ezek támogatása nincs meg, akkor azért Trump dolga is sokkal nehezebb. Tehát persze, könnyűnek tűnik, hogy

nem tetszik egy ország és akkor jól lebombázzuk,

a valóságban ez azért kicsit bonyolultabb, és ezt Trumpnak is meg kell majd tanulnia.”

A Trump-adminisztráció várható döntései közül Közép-Kelet Európa számára az orosz-ukrán konfliktus kezelése, az orosz-amerikai viszony alakulása a legfontosabb – tette hozzá Ugrósdy Márton.

Nőügyek

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója arról is beszélt, hogy ha létezik is kompromittáló felvétel Donald Trumpról, a megválasztott amerikai elnököt nőügyeivel már nem lehet zsarolni. Ugrósdy Márton hozzátette, óvatosan kell kezelni azt a Donald Trump megválasztott amerikai elnököt vesztegetéssel és szexuális perverzióval vádló, ám ellenőrizetlen állításokat tartalmazó jelentést, amelynek értelmében Oroszországnak terhelő információi vannak a politikusról.

„Nem gondolom, hogy Trump olyan személyiség lenne, akit bármivel sakkban lehet tartani, egy nagyon önfejű, határozott elképzelésekkel rendelkező valaki, aki a környezetében lévők beszámolói szerint sem igazán hallgat a tanácsadóira, tehát nem gondolom, hogy zsarolni lehetne. Donald Trumpról mindenki tudja, hogy milyen a viszonya a nőkkel. Vannak erről hangfelvételek, sztorik, könyvek, tehát ez a létező vagy nem létező videofelvétel igazából sokat nem tesz hozzá a történethez.”

Más lenne a helyzet, ha egy efféle felvétel szöges ellentétben állna a politikusról kialakított képpel – tette hozzá Ugrósdy Márton.

„Például a republikánus párt egyik szenátorának, aki elképesztően melegellenes volt, az összes törvényt, ami erről szólt, leszavazta, azért kellett lemondania, mert egy nyomozótól éppen melegszexet próbált igénybe venni egy repülőtéri mosdóban. Donald Trump esetében, aki a harmadik feleségét fogyasztja és még isten tudja, mennyi lesz neki, az, hogy – mondjuk úgy –

szereti a hölgyek társaságát élvezni,

nem hírértékű, tehát ezzel zsarolni sem lehet.”

Persze a sajtó jó ideig cikkezhet a témáról, ám Trump megítélését mindez különösebben nem befolyásolja – vélekedett a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×