eur:
389.17
usd:
357.32
bux:
73179.41
2024. július 22. hétfő Magdolna

Isztambulban őrizetbe vettek nyolc gyanúsítottat a török hatóságok

Őrizetbe vett nyolc a török rendőrség nyolc gyanúsítottat, akikről a helyi hatóságok azt feltételezik, hogy közük volt az isztambuli Reina Klubban szilveszter éjszaka elkövetett vérengzéshez, amelyben 39 ember vesztette életét - jelentette a DHA török hírügynökség hétfőn, egyéb részletek közlése nélkül.

Időközben az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a klubban végrehajtott lövöldözés elkövetését. A 39 halálos áldozat között eddigi értesülések szerint 27 külföldi volt.

A támadás elkövetője szökésben van, a török rendőrség nagy erőkkel keresi. A Hürriyet című tekintélyes török napilap előzőleg titkosszolgálati forrásra hivatkozva hétfőn azt írta, hogy a dzsihadista szervezet egyik közép-ázsiai, feltehetően üzbég vagy kirgiz állampolgárságú tagja lehetett a merénylet elkövetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×