eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb 1400 migránst mentettek ki a Földközi-tengerből

Mintegy 1400 migránst mentettek ki a Földközi-tengerből szombaton az olasz parti őrség által összehangolt hét műveletben.

A parti őrség közleménye szerint a migránsok hat felfújható hajón és egy hetedik vízi járművön tartózkodtak.

A kimentésükre irányuló legnagyobb műveletben az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezetének Bourbon Argos nevű hajója mintegy 800 embert vett fedélzetére, köztük - az MSF missziójának saját Twitter-bejegyzése szerint - 205 nőt és 22 gyermeket.

A szombati mentőakciókban három másik nem kormányzati szervezet, az SOS Méditerranée, a MOAS és a Jugend Rettet is részt vett.

November eleje óta az egyre zordabb időjárás ellenére közel 5400 migráns érkezett Afrikából az olasz partok közelébe, és ez több mint 3200 fővel meghaladja a tavalyi novemberében érkezettek számát.

Előzőleg októberben rekordszámban, közel 27 400-an érkeztek a migránsok Olaszországba.

Nemzetközi szervezetek szerint idén év eleje óta több mint négyezer, Európába igyekvő migráns veszett a Földközi-tengerbe.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×