eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megnyíltak a szavazóhelyiségek a keleti parton

Megnyíltak a szavazóhelyiségek az amerikai elnökválasztásra közép-európai idő szerint kedden délben több keleti parti államban.

Ezután az időeltolódással párhuzamosan folyamatosan nyitják meg a szavazóhelyeket az Egyesült Államok többi szövetségi államában is.

Az amerikaiak zöme ezen a napon szavaz. Miután 37 államban lehetőség van az előzetes voksolásra akár levélben, akár személyesen, sok millió ember már szavazott. Az északkeleti New Hampshire állam három településén pedig már hétfő éjfélkor (közép-európai idő szerint kedd reggel hat órakor) megnyíltak a szavazóhelyiségek.

A szavazóhelyiségeket közép-európai idő szerint a következő időpontokban zárják be: Indiana és Kentucky egyes részein éjfélkor, Florida legnagyobb részén, Georgia, Dél-Karolina, Vermont, Virginia államokban, New Hampshire egyes részein, Kentucky és Indiana maradékában hajnali egy órakor, Ohio, Észak-Karolina és Nyugat-Virginia államokban fél kettőkor, Alabama, Connecticut, Delaware, Washington DC, Illinois, Kansas, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Mississippi, Missouri, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, Tennessee, Texas államokban, Észak- és Dél-Dakota egyes részein, Florida és New Hampshire fennmaradó részében két órakor, Arkansas államban fél háromkor, Arizona, Colorado, Louisiana, Minnesota, Nebraska, Új-Mexikó, Wisconsin, Wyoming államokban, Észak- és Dél-Dakota maradékában három órakor, Idaho legnagyobb részén, Iowa, Montana, Nevada és Utah államokban négy órakor, Kalifornia, Oregon, Washington államban és Idaho további részein öt órakor, Alaszkában hat órakor, Hawaiion pedig hét órakor.

Az eredmények hivatalos közlését csak az utolsó szavazóhelyiségek bezárása után kezdik meg.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×