eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Bevándorlókat akartak felrobbantani a Keresztes Vitézek

Szomáliai bevándorlók elleni robbantásos támadásra készült három férfi az Egyesült Államokban, a kansasi Garden Cityben. A terrortett kitervelőit nyolc hónapos nyomozás után pénteken tartóztatták le, és rögvest vádat emeltek ellenük.

A trió egy olyan lakóépület-együttest akart felrobbantani, amelyben mintegy 120 szomáliai bevándorló él. A komplexumhoz mecset is tartozik.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint a vádlottak egyike 47, a másik kettő 49 éves. A nyomozási jegyzőkönyvek szerint felderítették a lakóparkot, lőfegyvereket és robbanószert szereztek be.

Míg a Reuters brit hírügynökség a minisztériumi közleményre hivatkozva arról számol be, hogy a három férfi a Crusaders - Keresztes vitézek - elnevezésű csoport tagja, addig az AP a wichitai szövetségi ügyészség állítását idézi, miszerint a trió egy olyan csoport tagja, amely magát Kansasi Biztonsági Erőnek nevezi.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy Kansasben nem ez az egyetlen szélsőséges harci csoport.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×