eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Berlin: örömteli a népszavazás kudarca

Örömteli, hogy kudarccal végződött a vasárnapi magyarországi népszavazás - mondta Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere a Die Welt című német lap szerdai számában.

A szociáldemokrata politikus elmondta, hogy igen nyomasztó volt a "roppant nagy ráfordítással folytatott kampány az EU egy demokratikusan meghozott határozata ellen".

"Annál is inkább örülök annak, hogy a referendum kudarcba fulladt" - mondta Michael Roth.

Hasonlóan fogalmazott a Die Weltnek a szociáldemokrata párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag) frakciójának külpolitikai szóvivője, Niels Annen, aki szerint Európa a magyarországi népszavazás után is mélyen megosztott, de "Orbán (Viktor) veresége mégis jó hír", hiszen megmutatja, hogy irányvonalának már Magyarországon sincs többségi támogatottsága.

Az ellenzéki Zöldek képviselőcsoportjának külpolitikai szóvivője, Omid Nouripur hozzátette, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök belpolitikai problémákról akarta elterelni a figyelmet a népszavazással.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×