eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vállvetve küzd Obama és DiCaprio

Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio egy fehér házi rendezvényen Barack Obama amerikai elnök elkötelezettségét dicsérte a klímaváltozás elleni küzdelemben. Obama "többet tett az éghajlati válság megoldásáért, mint bárki más a történelemben" - mondta a színész, akinek klímaváltozással foglalkozó új dokumentumfilmjét is levetítették.

A klímaváltozásról szóló kerekasztalt, amelyen Obamán és DiCaprión kívül a kérdés egyik szakértője, Katharine Hayhoe is részt vett, a Fehér Házban először megrendezett South by South Lawn fesztivál keretében tartották meg.

Obama elmondta, hogy a világ egyelőre gyengén áll a globális felmelegedésre adott válaszok terén, de hozzáfűzte: "a jó hír, hogy még mindig átmehetünk a vizsgán".

A vitát követően DiCaprio Before the Flood (Özönvíz előtt) című dokumentumfilmjét láthatták a megjelentek. A filmben mások mellett az amerikai elnök, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár és Ferenc pápa is megszólal a klímaváltozással kapcsolatban. Az alkotás a szeptemberi Torontói Filmfesztiválon debütált.

"Aki nem hisz a klímaváltozásban, az nem hisz a tényeknek, a tudománynak és az empirikus igazságoknak, és annak szerintem nem szabad megengedni, hogy közhivatalt vállaljon" - fogalmazott DiCaprio a klímaszkeptikus Trump Donald republikánus elnökjelöltre utalva. A rendezvényen ugyanakkor sem a demokrata jelölt, Hillary Clinton, sem Trump neve nem hangzott el.

A fesztiválon diákfilmeket is vetítettek, művészi Post-It falat és Lego-szobrokat mutattak be, továbbá a sérült embereket segítő technológiából és az élelmiszertudomány vívmányaiból láthattak ízelítőt a meghívottak.

A South by South Lawn egész programját átszőtte a zene. A rendezvény fellépői között volt a Lumineers, az énekes-dalszerző Gallant, a Black Alley és Bev Bond.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×