eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A britek az év végéig nem kezdik meg a kilépési tárgyalásokat

Az Egyesült Királyság ez év végéig nem kezdi meg az Európai Unióból (EU) történő kilépéséről a tárgyalásokat az ötvenedik cikkely alapján - jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Pozsonyban.

Theresa May erről az EU soros elnökségét ellátó Szlovákia miniszterelnökével, Robert Ficóval folytatott megbeszélése után, kettejük közös sajtótájékoztatóján beszélt. Rámutatott: országa számára rendkívül fontos, hogy a jövőben is szoros kapcsolatot tartson fenn az uniós tagországokkal, ezért alaposan át kell gondolni, hogy ez az együttműködés milyen formát öltsön.

Bár az Egyesült Királyság távozik az EU-ból, nem hagyja el sem Európát, sem a világot, és nem fordul befelé - emelte ki Theresa May a találkozó után, amelynek során a Brexittel összefüggő kérdések mellett az aktuális külpolitika és a kétoldalú gazdasági együttműködés témái is terítékre kerültek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×