eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Görög forrás: Kárpathosz sziget közelében zuhant le az utasszállító

A Görögországhoz tartozó Kárpathosz sziget közelében, de egyiptomi légtérben zuhant le csütörtökön az EgyptAir légitársaság utasszállító gépe 66 emberrel a fedélzetén - közölték a görög polgári közlekedési hivatalból származó források.

A Párizsból Kairóba tartó repülőgép a Rodosz és Kréta között fekvő szigettől körülbelül 230 kilométerre zuhant le, és nem adott le vészjelzést. Az eddigi hírekben az szerepelt, hogy a katasztrófa az egyiptomi partoktól körülbelül 280 kilométerre történhetett. Korábban azt is közölték, hogy több mint egy órával az eltűnés után az egyiptomi katonaság vészjelzést rögzített, amelyet valószínűleg a gép automatikus vészjelző rendszere adott le, de ezt az egyiptomi hadsereg cáfolta.

A Sky News Arabíja hírtévé idézte Seríf Iszmáíl egyiptomi kormányfőt, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy terrorcselekmény okozta volna a katasztrófát.

A francia hatóságok szerint a fedélzeten volt az egyiptomi biztonsági szolgálat három tisztje is.

A gép roncsai után nagy erőkkel folytatódik a kutatás a az egyiptomi és a görög hadiflotta, illetve légierő részvételével.

Hírügynökségek korábban azt jelentették hogy az egyiptomi légi közlekedési minisztérium meg nem nevezett illetékesei megerősítették a légi katasztrófát, maga a tárca azonban mindeddig nem adott ki ilyen értelmű közleményt.

Minisztériumi jelentések szerint Saríf Fathi tárcavezető a kora délutáni órákban sajtótájékoztatón számol be a vizsgálatok eddigi eredményeiről.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×