eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

"Sértőek a Putyint érő amerikai vádak"

Sértőnek és elfogadhatatlannak nevezte, és magyarázatot követelt a Vlagyimir Putyin orosz elnököt a washingtoni Fehér Ház részéről érő vádakra pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.

A hét elején Adam Szubin, az amerikai pénzügyminisztérium szankciókért felelős vezetője a BBC brit közszolgálati adó Panorama című műsorában arról beszélt, hogy Putyin a barátait és közeli szövetségeseit gazdagítja, és állami eszközökkel lehetetleníti el azokat, akiket nem tart barátainak. Oroszország erőforrásait vagy az állami megbízásokat azoknak adja, akik szerinte hasznára lesznek, és kihagyja azokat, akikről nem gondolja ezt.

A szóvivő szerint az ilyen kijelentések elfogadhatatlanok a nemzetközi gyakorlatban és a kétoldalú kapcsolatokban egyaránt.

"Ezek a kijelentések felháborítóak és sértőek" - mondta, hozzátéve, hogy az elhangzottakra magyarázatot várnak a Fehér Háztól, mert teljesen precedens nélküliek az ehhez hasonló nyilatkozatok.

Peszkov úgy vélekedett, hogy a kijelentések az amerikai előválasztási kampány részei.

Az orosz elnök szóvivője kitért arra is, hogy egyelőre nem tudni, Vlagyimir Putyin indul-e két év múlva az orosz elnökválasztáson egy újabb mandátum megszerzéséért.

A döntés majd a választási kampány kezdetekor várható - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×