eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Milánó támogatja a menekülteket befogadókat

Havi négyszáz euró (több mint 120 ezer forint) anyagi támogatást nyújt Milánó önkormányzata az Olaszországban menekültként tartózkodó bevándorlókat befogadóknak. Az Északi Liga pártja tiltakozik.

A menekülteket befogadni kész milánóiak jelentkezését január 15-ig várják. Feltétel, hogy a befogadó olasz állampolgár Milánó területén lakjon és a menekülteknek külön berendezett szobát tudjon biztosítani ehhez tartozó fürdőszobával.

Az önkormányzati pályázat szerint elsősorban milánói családok jelentkezését várják. A menekülteknek legalább hat hónapig kell szállást és ellátást biztosítani, ez az időszak azonban meg is hosszabbítható.

Ennek fedezésére a milánói önkormányzat minden bevándorló után legalább havi 300 eurót folyósít a menekülteket befogadóknak, amely 400 euróig emelhető. A bevándorlókat befogadó olaszokat kétnapos képzésben részesítik.

A Giuliano Pisapia - a balközép kormánypárt, a Demokrata Párt (PD) politikusa - vezette milánói önkormányzat kezdeményezése az ellenzéki pártok azonnali reakcióját váltotta ki. Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője Facebook-profilján az anyagi nehézségekkel küszködő olaszok iránti "rasszizmusnak" nevezte, hogy a költségvetés forrásait a bevándorlókra fordítják. A tavaszi polgármesteri választásra készülő PD kampányfogásáról beszélt a jobboldali Olasz Testvérek (FdI), a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint pedig a római kormány az olaszokat terheli a migráció megoldatlan problémájával.

A menekültekre szánt pénzt a belügyminisztérium és az Olaszországban menekültkérelemért folyamadó bevándorlókat segítő országos szolgálat (Sprar) biztosítja. Tavaly Olaszországban több mint 60 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. A kérelmek elbírálása általában fél évet vesz igénybe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×