eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vádlottként hallgatta ki a bíróság Victor Ponta

Vádlottként hallgatta ki pénteken a román legfelső bíróság Victor Ponta volt román miniszterelnököt az úgynevezett Turceni-Rovinari perben, amelyet többek között ellene és Dan Sova szociáldemokrata szenátor ellen indított szeptemberben a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Az ügyészség többrendbeli okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség vádjával állította bíróság elé Pontát, aki szerdán mondott le hivataláról a múlt heti bukaresti tűzvész miatt indult nagyszabású kormány és rendszerellenes tüntetéssorozatra hivatkozva.

A perirat arról a két (Turceniben és Rovinariban működő) olténiai hőerőműről kapta a nevét, amely 2007-ben közel egymillió eurós megbízást adott - a vád szerint törvénytelenül - Dan Sova ügyvédi irodájának, aki állítólag Pontának is juttatott a pénzből.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×