eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Világbank 560 millió dollár hitelt ad Ukrajnának

A Világbank igazgató tanácsa úgy döntött, hogy 560 millió dollár hitelt folyósít Ukrajnának a Kijevet Harkovval összekötő M-03-as sztráda korszerűsítésére.

A Világbank szeptember közepén félmilliárd dollár hitelt hagyott jóvá az ukrán pénzügyi szektor stabilizálására, azon belül is elsősorban a bankszektor megerősítésére.

Ez, valamint a szerdán bejelentett hitel egy széleskörű pénzügyi támogatási csomag része, amelynek keretében idén összesen kétmilliárd dollár hitel folyósítását helyezte kilátásba Kijevnek a Világbank. Tavaly májusban a program keretében Ukrajna 750 millió dollár hitelt kapott.

A Világbank szerint a strukturális reformok folytatódása mellett az ukrán gazdasági helyzet javulása már jövőre megkezdődhet.

A Világbank előrejelzése alapján Ukrajnában idén 7,5 százalékkal zsugorodik a hazai össztermék (GDP). A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pesszimistább, 9 százalékos GDP-zsugorodást prognosztizál 2015-re. Ugyanakkor jövőre már 1-2 százalékos gazdasági növekedésre számítanak az ukrán kormányban és a nemzetközi pénzügyi intézményeknél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×