INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Ítéletidő tombol a délolasz Campania tartományban

InfoRádió / MTI
Az olasz polgári védelem kedd estig meghosszabbította a rossz időjárás miatti riasztást a dél-olaszországi Benevento városában és térségében. A huszonnégy órája tartó esőzés Nápolyban elárasztotta el az utcákat.

Helyszíni beszámolók szerint a 60 ezer lakosú Benevento szellemvárosnak tűnik, miután a polgármester felszólítására aki csak tehette, elhagyta a várost. A maradó lakosok bezárkóztak otthonaikba, a házak felsőbb emeleteire húzódva vissza az utcákon hömpölygő víz és sár elől. Beneventóban szombatig zárva tartanak az iskolák.

Az ítéletidő további negyven települést kényszerített térdre Benevento térségében. Több helyen megszakadt az áram- és gázellátás, valamint a telefonos kapcsolat is. Campania tartomány több részén járhatatlanok az utak, a kiáradt folyók elárasztották az ipari létesítményeket is. Az elszigetelődött településeknek az olasz fegyveres erők katonái igyekeznek segíteni.

A heves viharok nehézséget teremtettek Nápolyban és környékén is, ahol kilépett medréből a Sarno-folyó.

Campania tartomány azonnali segítségként egymillió euróval támogatja a rossz idő sújtotta térséget és katasztrófa sújtotta övezet kinyilvánítását kérte az olasz kormánytól. Az előrejelzések szerint a következő napokban is eső várható egész Dél-Olaszországban.

A címlapról ajánljuk