eur:
390.97
usd:
366.79
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Letartóztatási parancsot adtak ki Salvadorban a volt államfő ellen

Letartóztatási parancsot adtak ki Salvadorban kedden Francisco Flores Pérez volt államfő ellen, akit korrupciós bűncselekményekkel, köztük sikkasztással vádolnak.

A parancs kiadásáról a bíróság zárt ülésén született döntés. Marta Rosales bírónő elrendelte azt is, hogy foglalják le az egykori elnök vagyonát.

Flores, aki 2004-ig volt államfő, a jelenlegi kormány információja szerint valószínűleg Panamában tartózkodik. Ha Salvadorban nem találják, nemzetközi körözést adnak ki ellene az Interpolon keresztül.

Francisco Florest egyebek között azzal vádolják, hogy elnöksége alatt 5,3 millió dollárnyi állami pénzt elsikkasztott, és azt a tízmillió dollárt is szabálytalan módon kezelte, amelyet Salvador egy földrengés utáni újjáépítési tevékenységre Tajvantól kapott 2001-ben. Flores korábban tagadta a vádakat, és azt hangoztatta, hogy a pénzt előre megtervezett és bejelentett állami beruházásokra fordították.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×