eur:
394.43
usd:
370.01
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Két hajó is keresi az eltűnt gép fekete dobozait

Megkezdték pénteken az eltűnt malajziai utasszállító gép adatrögzítő berendezései utáni műszeres kutatást a Indiai-óceán déli részén.

Megkezdték pénteken az eltűnt malajziai utasszállító gép adatrögzítő berendezései utáni műszeres kutatást a Indiai-óceán déli részén.

A műveletben két hajó vesz részt. Az egyik az ausztrál haditengerészet Ocean Shield nevű hadihajója, amely az amerikai haditengerészet hangradarját vontatja. A brit haditengerészet Echo nevű hajója pedig - fedélzetén víz alatti kutatásra alkalmas műszerrel - 240 kilométer hosszan cirkál az Indiai-óceán eldugott déli részén a fekete dobozok után kutatva. Ez utóbbiaknak várhatóan néhány nap múlva merül le az akkumulátoruk - közölte Angus Houston, a kutatást összehangoló közös ügynökség vezetője.

Az adatrögzítő berendezések hangjeleit a hajókon lévő berendezések képesek észlelni, az akkumulátorról üzemelő fekete dobozok a baleset után harminc nappal beszüntetik a jeladást, így a kutatóknak kevés idejük maradt a megtalálásukra. Az adatgyűjtő berendezések és a roncs megtalálása ezután sem kizárt, de sokkal nehezebb.

Pénteken tizennégy repülőgép és kilenc hajó vett részt az óceán 217 négyzetkilométeres felületének átvizsgálásában az ausztráliai Perth-től mintegy 1700 kilométernyire.

A Malaysian Airlines Boeing 777-es típusú utasszállítója 239 emberrel a fedélzetén március 8-án tűnt el végleg a légiirányítók radarjáról, miközben Kuala Lumpurból Pekingbe tartott.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×