eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Spiegel: az NSA az ENSZ videokonferenciáit is lehallgatta

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titokban az ENSZ-központ kommunikációját is megfigyelte és lehallgatta - írja friss számában a Der Spiegel.

Edward Snowden kiszivárogtató birtokában lévő dokumentumokra hivatkozva a német hírmagazin hétfőn utcára kerülő számában azt állítja: az NSA-nak 2012 nyarán sikerült behatolnia a világszervezet belső videokonferencia-rendszerébe, és feltörnie annak biztonsági kódját. Ennek nyomán az ügynökség által megfejtett bizalmas ENSZ-dokumentumok száma három hét alatt tizenkettőről 458-ra emelkedett.

Egy alkalommal az NSA emberei rajtakapták a kínai hírszerzést, hogy szintén kémkedik. Ezt követően az amerikaiak mindazt megszerezték, amit a kínaiak lehallgattak.

Az NSA világszerte több mint 80 amerikai nagykövetségen és konzulátuson működtet saját lehallgató rendszert, amely többnyire a vendéglátó ország tudta nélkül üzemel. A rendszerek létezését és működését feltétlenül titokban kell tartani. Ha létezésükre fény derülne, az "komolyan ártana Washington és az adott ország kapcsolatainak" - írja a Der Spiegel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×