eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Még 85 embert keresnek a Fülöp-szigeteken

Nyolcvanöt embert keresnek még a mentőalakulatok a St. Thomas Aquinas nevű Fülöp-szigeteki komp balesete nyomán. A vízi jármű péntek éjjel ütközött egy teherhajóval és elsüllyedt a szigetcsoport középső részén lévő Cebu-sziget közelében.

A megtalált halottak száma a korábbi 32-ről 34-re nőtt, miután vasárnap reggel két újabb holttestet emeltek ki a vízből. A hatóságok adatai szerint a két hajó fedélzetén 870-en tartózkodtak - utasok és a személyzet együttvéve -, közülük eddig 751 embert sikerült kimenteni - mondta el Hilario Davide III, Cebu tartomány kormányzója Talisay városában tartott sajtótájékoztatóján. Korábbi jelentések 35 halottról is szóltak.

A kormányzó reményét fejezte ki, hogy még több eltűntet életben találnak. A keresés folytatódik, a parti őrség és a haditengerészet három helikoptere köröz a parti vizek fölött túlélők után kutatva. A fővárosból, Manilából búvárok érkeztek, hogy segítsék a mentési munkálatokat. A búvárok a tengerfeneket és a hajótestet is vizsgálják, de munkájukat nehezíti, sőt, veszélyessé is teszi a baleset helyszínén keletkezett olajszivárgás.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×