eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tóásó változtatott a vallomásán

A bolíviai rendőrség jelentésétől eltérő vallomást tett Tóásó Előd a 2009-es Santa Cruz-i rajtaütésről, amelyben a kommandósok megölték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa Flores Eduardot és az erdélyi Magyarosi Árpádot.

Az ügyben kezdődött per legutóbbi tárgyalásán Tóásó Előd tolmács segítségével azt mondta, hogy az eddig szintén az akció harmadik áldozatának tartott ír férfi nem halt meg a lövöldözésben. Vele a bolíviai rendőrök később, a város repülőterén végeztek. Szavai megerősíthetik azt a feltételezést, hogy a bolíviai hatóságok megpróbálták terrorista összeesküvés látszatát kelteni, de eddig perdöntő bizonyíték a társaság ártatlanságáról nem került elő. Azt több magyarországi és európai parlamenti politikus is kifogásolta, hogy az ügy vádlottjait 3 évnél is tovább tartották letartóztatásban, és ez ellentétes a bolíviai jogszabályokkal.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×