eur:
394.45
usd:
368.22
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Mostantól Kínában is nyújthat szolgáltatásokat a Fitch

Engedélyt kapott a globális hitelminősítő Fitch Csoporthoz tartozó Fitch Solutions, hogy Kínában üzemeljen - jelentette be a cég szerdán. A cég ezzel jogosulttá vált hitelminősítéseinek terjesztésére, adatszolgáltatásra és kutatásra.

Kínában mintegy nyolcvan külföldi cég kapott eddig hasonló engedélyt. A központi vezetőség 2012 októberében lazított a pénzügyi információk közzétételét érintő szigorú szabályozásokon, és a hazai cégeket is arra bátorítja, lépjenek a belföldi piacra.

Cuj Jü-jing, a kormány információs hivatalának helyettes vezetője egy novemberi szakmai konferencián úgy fogalmazott: a következő években a pénzügyiinformáció-szolgáltatási iparág jelentős növekedésére lehet számítani Kínában, az iparág forgalma éves szinten akár 10 milliárd dollárra is nőhet. A szakember nemcsak a nagyvárosokban, hanem a kisebb, keleti parttól beljebb lévő városokban is a kereslet növekedését valószínűsítette.

A Fitch ázsiai részlegének vezetője korábban a Hszinhua hírügynökségnek hasonlóképp nyilatkozott, mondván a kínai befektetők és piaci szereplők valós idejű pénzügyi információk iránti étvágya mind nagyobb, így például a hitelminősítés, az árazási információk, a személyre szabott pénzügyi megoldások vagy a portfóliókezelés iránt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×