INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mostantól Kínában is nyújthat szolgáltatásokat a Fitch

InfoRádió / MTI
Engedélyt kapott a globális hitelminősítő Fitch Csoporthoz tartozó Fitch Solutions, hogy Kínában üzemeljen - jelentette be a cég szerdán. A cég ezzel jogosulttá vált hitelminősítéseinek terjesztésére, adatszolgáltatásra és kutatásra.

Kínában mintegy nyolcvan külföldi cég kapott eddig hasonló engedélyt. A központi vezetőség 2012 októberében lazított a pénzügyi információk közzétételét érintő szigorú szabályozásokon, és a hazai cégeket is arra bátorítja, lépjenek a belföldi piacra.

Cuj Jü-jing, a kormány információs hivatalának helyettes vezetője egy novemberi szakmai konferencián úgy fogalmazott: a következő években a pénzügyiinformáció-szolgáltatási iparág jelentős növekedésére lehet számítani Kínában, az iparág forgalma éves szinten akár 10 milliárd dollárra is nőhet. A szakember nemcsak a nagyvárosokban, hanem a kisebb, keleti parttól beljebb lévő városokban is a kereslet növekedését valószínűsítette.

A Fitch ázsiai részlegének vezetője korábban a Hszinhua hírügynökségnek hasonlóképp nyilatkozott, mondván a kínai befektetők és piaci szereplők valós idejű pénzügyi információk iránti étvágya mind nagyobb, így például a hitelminősítés, az árazási információk, a személyre szabott pénzügyi megoldások vagy a portfóliókezelés iránt.

A címlapról ajánljuk