eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így húzzák ki a görögök a mentőcsomag újabb részletéig

Talán elég lesz a görög adósságkezelő keddi, 4,06 milliárd eurós kincstárjegy-kibocsátása ahhoz, hogy a pénteken esedékes törlesztési kötelezettséget teljesítse.

A görög államadósság-kezelő kedden 2,76 milliárd eurónyi egyhónapos és 1,3 milliárd eurónyi háromhónapos kincstárjegyet adott el. Az aukcióra azért volt szükség, mert pénteken 5 milliárd eurónyi három hónapos kincstárjegy jár le.

A fennmaradó, valamivel kevesebb mint 1 milliárd eurónyi összeget egy csütörtöki nem-kompetitív tenderen adhatja el a görög adósságkezelő.

A mostani aukcióval talán kihúzza a görög államkincstár a 130 milliárd eurós mentőcsomag újabb, 31,5 milliárd eurós részletének folyósításáig, amelyről a jövő héten dönthetnek az euróövezeti pénzügyminiszterek.

Jean-Claude Juncker, az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurogroup elnöke a csoport hétfő esti tanácskozása után jelentette be, hogy november 20-án rendkívüli tanácskozást tartanak, ahol áttekintik a görög kiigazító programot, annak fenntarthatóságát és finanszírozási szükségleteit. A politikus egyben elmondta: Athén két év haladékot kaphat az államadósság szintjének fenntarthatóvá tételére vonatkozó elvárás alól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×