eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kim Dzsong Un: Fokozni kell a harcot az ellenséges ideológiák ellen

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint fokozni kell a harcot az országában "az ellenséges ideológia és kultúra beszivárgása ellen, amely mérgezi az emberek tudatát".

A világtól elszigetelt kommunista ország első embere erről a nemzetbiztonsági minisztériumban tett vasárnapi látogatásán beszélt abból az alkalomból, hogy a tárca épületében felavatták az apját, Kim Dzsong Ilt ábrázoló hatalmas szobrot.

A KCNA hírügynökség szerint az országvezető azt hangoztatta, hogy a nemzetbiztonsági erők embereinek a továbbiakban is a leghatározottabb harcot kell vívniuk "az ellenséggel a láthatatlan fronton", és a viharok és megpróbáltatások ellenére a végsőkig hűségeseknek kell lenniük a párthoz. Meggyőződését fejezte ki, hogy a minisztérium dolgozói megakadályozzák az "imperialista reakciós erőket" abban, hogy megfojtsák Észak-Koreát.

Feltételezések szerint a nemzetbiztonsági minisztérium működteti a hírhedt észak-koreai börtönöket, ahol a politikai foglyok raboskodnak. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint az új phenjani vezetés Kim Dzsong Unnal az élén szorosabbra akarja fogni az ellenőrzést a nemzetbiztonsági szervek felett, hogy megerősítse hatalmát, miközben az ország súlyos élelmiszerhiánnyal küszködik, és külső segélyekre szorul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×