eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Radicová: Nem rendelkezünk jó megoldással a kettős állampolgárságra

Sem a kettős állampolgárságról szóló magyar döntés, sem a Fico-kabinet reakciója nem volt szerencsés - ebben az értelemben nyilatkozott a kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán a szlovák kormányfő, Iveta Radicová a Pátria rádióban szombaton.

"Nem rendelkezünk jó megoldással a magyar fél nem szerencsés és nem standard döntésére" - jelentette ki a szlovák közszolgálati rádió magyar nyelvű adóján Iveta Radicová.

A szlovák kormányfő úgy vélte, a nemzetközi normáknak megfelelő eljárásra lett volna szükség a kettős állampolgárság formájáról és módjairól való megegyezéshez. A gyorsított honosítási eljárásra reakcióként 2010 májusában elfogadott, a kettős állampolgársággal foglalkozó szlovák törvényre utalva Radicová hozzátette: ehelyett egy egyszeri intézkedés történt, amire Robert Fico kormánya szerencsétlen módon reagált.

A szlovák kormányfő az egyedüli megoldást a kettős állampolgárság olyan szabályozásában látja, mint amilyet Szlovákia Csehország és több más állam viszonylatában alakított ki.

Radicova úgy ítélte meg, hogy már nem sok idő kellett volna a kérdés megoldásához. "Ebben a lerövidített választási ciklusban ezt nem sikerült ezt megoldanunk , de kormányfői szintű megállapodás létezett, elindítottuk a szakbizottság munkáját, és meggyőződésem, hogy már csak egy kevés idő kellett volna még a megoldáshoz " - mondta Radicová a Délidő című beszélgető műsorban.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×