eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarország is jól jár a brüsszeli döntéssel

Enyhíti az EU-források felhasználásának társfinanszírozási előírásait a gyengébb helyzetűnek ítélt tagállamok, köztük Magyarország számára a brüsszeli EU-bizottság, így ezeknek az országoknak kevesebb önrésszel kell majd kiegészíteniük az uniós finanszírozásokat - írta brüsszeli értesüléseit idézve hétfőn a Financial Times.

A londoni gazdasági napilap tudomása szerint a terv pótlólagos finanszírozást nem tartalmaz, de a társfinanszírozási szabályok enyhítésével megkönnyíti a jelenlegi folyósítások igénybe vételét Magyarországon kívül Görögországnak, Írországnak, Portugáliának, Lettországnak és Romániának.

A Financial Times által látott belső számítások szerint az országcsoport társfinanszírozási költségei 3 milliárd euróval csökkenhetnek a következő három évben.

A jelenlegi szabályozás szerint a tagállamok kormányainak egy-egy adott EU-finanszírozási program költségeiből legalább 15 százalékot kell állniuk, de a lap értesülése szerint ez a hat érintett ország esetében 5 százalékra csökken.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×