eur:
401.41
usd:
371.12
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya

Izraelben megöltek egy maffiafőnököt

Ismeretlenek Izraelben vasárnap virradóra megölték a helyi sajtó által a maffia egyik főnökeként számon tartott Franszuá Abutbult - közölte a rendőrség.

A 45 éves férfit autójánál lőtték le, amikor járművét üzemanyaggal töltötte fel - mondta Miki Rózenfeld
rendőrségi szóvivő.

A két támadó egy motoron érkezett éjfél után, arcukat a bukósisak fedte. Tíz lövedéket repítettek áldozatukba. Francszuá Abutbul a kórházba szállítást követően halt bele sebeibe.

A gyilkosság elkövetésének jellege tipikusan maffia-leszámolás - tette hozzá a szóvivő.

Franszuá Abutbul 2010-ben szabadult a börtönből, ahová családon belüli erőszak miatt került, a feleségét bántalmazta. Amíg börtönben volt, ismeretlenek - feltehetően egy rivális banda tagjai - megtámadták a tulajdonában lévő éttermeket.

Korábban azt gyanították róla, hogy Abutbult a főnöke egy bűnbandának, amelyet 2009 júniusáig testvére irányított, akit azonban bűnszervezet irányításáért időközben 13 évi börtönre ítéltek.

Címlapról ajánljuk

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Felemás hangulatban indult a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, de a délelőtti bizonytalankodás után a koradélutáni órákra lefordultak a vezető indexek, és a tengerentúlon is esett a piac. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedett ma, a befektetők a kínai jegybankra figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció érkezett délelőtt. A hét már a vállalati eredményekről is szól, viszont fontosabb negyedéves gyorsjelentés hétfőn nem lesz kereskedési időben. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×