eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Meghalt egy magyar katonaorvos Afganisztánban

Vélhetően szívinfarktusban meghalt egy magyar katona Afganisztánban - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A közlemény szerint a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának egyik orvosa magyar idő szerint péntek reggel lett rosszul, életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

Mint írták, az afganisztáni Baglán tartományban szolgálatot teljesítő katonaorvos mellkasi fájdalomra panaszkodott, állapota a magyar tábor egészségügyi központjában az azonnali orvosi segítség ellenére folyamatosan romlott. Többször újraélesztették, majd katonai mentőhelikopterrel átszállították a kilagayi amerikai sebészeti pontra, ahol a katona az orvosok minden erőfeszítése ellenére elhunyt.

A halál pontos okát még vizsgálják, a katonaorvos valószínűleg szívinfarktust kapott. A holttest hazaszállításáról később intézkednek - írta a HM.

A Magyar Honvédség tájékoztatta a történtekről az elhunyt katona hozzátartozóit. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak - olvasható a közleményben.

Május 17-én autóbaleset következtében halt meg két magyar katona az afganisztáni Baglán tartományban. A balesetben további négy katona megsérült, őket a hazaszállításukat követően a budapesti Honvédkórházban ápolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×