eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Meggyógyultak a spanyol légiirányítók - videó

Újra munkába állt a spanyol légiirányítók egy része - közölte a madridi repülőtéri hatóságok egyik szóvivője szombaton, nem sokkal azután, hogy a kormány szükségállapotot hirdetett ki a légiirányítók vadsztrájkjának letörésére.

"A légiirányítók sorra munkába állnak, és a légtér szektorainak közel felét már sikerült újra megnyitni" a forgalom előtt - mondta el a szóvivő.

Alfredo Perez Rubalcaba miniszterelnök-helyettes a példa nélküli intézkedést részletezve elmondta: a légiirányítók ennek alapján kötelesek felvenni a munkát és ha nem teszik, a katonai büntetőtörvénykönyv alapján kerülnek vád alá, ami börtönbüntetést vonhat maga után.

Szombat hajnalra a spanyolországi repülőtereken a hadsereg egységei vették át a forgalom irányítását, mert a légiirányítók túlnyomó többsége beteget jelentve bújtatott sztrájkot kezdett.

A spanyol repülőtereken kialakult káoszról itt láthat videót.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×